Overslaan naar content

Society College Werkstudent

Op locatie
 • Utrecht, Utrecht, Nederland
Werkstudenten / YP

Functieomschrijving

Ben je HBO of WO student en wil je naast je studie relevante werkervaring opdoen? Ben je maatschappelijk betrokken en wil je écht impact maken? Wil je naast inhoudelijke en theoretische kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens je studie, ook zogenaamde ‘life skills’ opdoen? Dan is het werkstudentschap bij Society College misschien iets voor jou!


Tijdens een bijbaan van één à twee dagen per week krijg je de kans om kennis vanuit jouw studie, om te zetten in de praktijk. Samen kijken we hoe jouw interesses en leerdoelen kunnen matchen met een relevante werkplek binnen een publieke of private organisatie.

Daarnaast draag je ongeveer een dag per maand op een praktische manier bij aan hands on maatschappelijke projecten. Gezamenlijk steek je de handen uit de mouwen om een verschil te kunnen bij een van onze maatschappelijke partners. Een unieke kans om impact te maken en relevante ervaring op te doen.


Omdat wij persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk vinden als jij, zijn we erop gericht om jou daarin te begeleiden op een manier die bij jou past. Dit alles doen we op een innovatieve manier met als doel om een relevante aanvulling op jouw studie te zijn, waar jij de rest van je leven iets aan hebt. Wij geloven dan ook in het leven-lang-ontwikkelen van mensen. Ons vormingsprogramma is onder andere gericht op:

 • Fysieke en mentale gezondheid en weerbaarheid
 • Het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van jouw unieke talenten
 • Het vergroten van maatschappelijk bewustzijn en sociale impact
 • Samenwerking, communicatie en leiderschap - vertaald naar de praktijk
 • Innovatie & technologie


Als werkstudent werk je één à twee dagen per week op een werkplek en roteer je iedere zes maanden naar een nieuwe werkplek. Op deze manier ontdek je hoe het is om onderdeel te zijn van de werkvloer, ervaar je wat goed en minder goed bij je past en leer je jezelf als professional en als mens beter kennen. Een mooie voorbereiding op jouw toekomst dus!


Jij bouwt mee aan Society College

Bij Society College ben je niet alleen werkstudent, je bent vooral ook onderdeel van ons, met elkaar vormen wij Society College. Wij hebben jou hard nodig en hopen dat je mee wilt denken over de groei en ontwikkeling van Society College, maar misschien wil je ook wel meedenken hoe we tot bepaalde maatschappelijke oplossingen kunnen komen. Wij zullen je om feedback vragen en jou de ruimte geven om te pitchen. Laat je ondernemersgeest de vrije loop en bouw met ons mee om met ons hoofd, hart en onze handen de samenleving en de arbeidsmarkt te versterken!

Ben je enthousiast geworden en wil je deze unieke kans pakken? Check dan of je je herkent in het profiel en of je voldoet aan de basiseisen.


Let op: We zijn overdonderd door het overweldigende succes en het grote aantal studenten die zich heeft aangemeld. Hierdoor kan het langer duren voordat we een geschikte werkplek hebben gevonden waar jij tot je recht komt, je kan blijven ontwikkelen en jezelf kan uitdagen. 

Vereisten

Profiel

 • Je wilt iets betekenen en impact maken voor mens en maatschappij. Jij hebt maatschappelijke en gezamenlijke belangen hoog in het vaandel.
 • Je krijgt energie van samenwerken en het bouwen aan een goed team. Je vindt het leuk om nieuwe contacten te leggen en te onderhouden.
 • Je bent nieuwsgierig, je hebt lef en gaat graag een uitdaging aan. Je geeft niet zomaar op en gaat je doelen achterna. Waar een ander opgeeft, zet jij dat stapje extra.
 • Je vindt persoonlijke ontwikkeling niet alleen belangrijk, maar essentieel! Je snapt dat groeien soms een beetje zeer doet, maar je staat ervoor open, je bent reflectief en durft uit je comfort zone te stappen.
 • Je kijkt over de grenzen van jouw eigen belevingswereld en je kunt of wilt je inleven in een ander. Ook als iemand een andere mening, achtergrond of ervaring heeft dan jij. Wederzijds respect is voor jou een belangrijke kernwaarde.
 • Je bent geïnteresseerd in mens en maatschappij. Je verdiept je in belangrijke maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen.
 • Je kunt tegen een stootje en laat je niet uit het veld slaan door tegenslag. Sterker nog, het motiveert jou om te groeien. Je bent een aanpakker en je neemt je verantwoordelijkheid wanneer dat nodig is.


Basiseisen

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je volgt een HBO of WO studie
 • Je hebt minimaal 90 ECTS behaald
 • Je studeert nog minimaal 12 maanden wanneer je solliciteert


Het selectieproces

Wij selecteren aan de voorkant niet op CV en motivatie omdat we niet geloven dat dit objectief is. Wij willen iedereen dezelfde kansen bieden en daarom selecteren wij aan de voorkant op een objectieve, anonieme manier. Dit doen we middels een online game based assessment van Equalture waarin we kijken naar:

 • Cognitieve en analytische vaardigheden
 • Cultuur fit
 • Persoonlijkheid en gedrag

Als je een 'go' krijgt, volgt een interview met Society College - fysiek op locatie - waarin we kijken of een wederzijdse match zien tussen jouw talenten en het werkstudentschap, op basis van motivatie, competenties en presentatie.

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

of