Overslaan naar content

Society College Ontwikkeljaar

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Functieomschrijving


 

Ben je net afgestudeerd en weet je nog niet welke baan bij jou past? Of heb je maximaal 3 jaar werkervaring en wil jij je oriënteren op een volgende stap in je carrière? Ben je maatschappelijk betrokken en wil je écht impact maken? Dan is het Ontwikkeljaar bij Society College misschien iets voor jou!

 

In een periode van een jaar en voor 32-40 uur per week krijg je de kans om je verder te ontwikkelen en jezelf voor te bereiden op de eerste van volgende stap op de arbeidsmarkt. Samen kijken we hoe wij jouw interesses, vaardigheden en ervaring kunnen matchen met een relevante werkplek binnen een publieke of private organisatie.

 

Daarnaast draag je enkele dagen per maand bij aan hands-on maatschappelijke projecten. Samen met anderen steek je de handen uit de mouwen om een ​​verschil te maken bij een van onze maatschappelijke partners. Een unieke kans om impact te maken en relevante ervaring op te doen.

 

Omdat wij ontwikkeling net zo belangrijk als jij, zijn we erop gericht om jou persoonlijk te begeleiden op een manier die verleden bij jouw professionele fase, starter van YP. Waar jij de rust van je leven iets aan hebt. Wij geloven dan ook in het leven-lang-ontwikkelen van mensen. Ons vormingsprogramma is onder ander gericht op:

 • Fysieke en mentale gezondheid en weerbaarheid

 • Het ontdekken, ontwikkelen en van jouw unieke talenten

 • Het vergroten van maatschappelijk bewustzijn en sociale impact

 • Samenwerking, communicatie en leiderschap

 • Innovatie & technologie

Tijdens dit ontwikkeljaar draai je als volwaardig medewerker mee op twee werkplekken van ieder 5 tot 6 maanden. Op deze manier ontdek je hoe het is om onderdeel te zijn van de werkvloer in verschillende contexten, ervaar je wat goed en minder goed bij je past. Verder leer je jezelf als professional en als mens beter kennen. Een mooie voorbereiding op jouw eerste of volgende stap!

 

Jij bouwt mee aan Society College

Bij Society College volg je niet alleen het Ontwikkeljaar, maar ben je daadwerkelijk onderdeel van ons, van onze community. Wij hebben jou hard nodig en hopen dat je mee wilt denken over de groei en ontwikkeling van Society College. Wij zullen je om feedback vragen en jou de ruimte geven om te pitchen. Laat je ondernemersgeest de vrije loop en bouw met ons mee om met ons hoofd, hart en onze handen de samenleving en de arbeidsmarkt te versterken!

 

Ben je enthousiast geworden en wil je deze unieke kans pakken? Check dan of je je gebruik in het profiel en of je voldoet aan de basiseisen.


Let op: We zijn overdonderd door het overweldigende succes en het grote aantal studenten die zich heeft aangemeld. Hierdoor kan het langer duren voordat we een geschikte werkplek hebben gevonden waar jij tot je recht komt, je kan blijven ontwikkelen en jezelf kan uitdagen.

Vereisten


Profiel

 • Je wilt iets betekenen en impact maken voor mens en maatschappij. Jij hebt maatschappelijke belangen hoog in het vaandel .

 • Je krijgt energie van samenwerken en het bouwen aan een goed team. Je vindt het leuk om nieuwe contacten te leggen en te onderhouden.

 • Je bent nieuwsgierig, je hebt lef en gaat graag een uitdaging aan. Je geeft niet zomaar op en gaat je doelen achterna. Waar een ander opgeeft, zet jij dat stapje extra.

 • Je vindt persoonlijke ontwikkeling niet alleen belangrijk, maar essentieel! Je snapt dat groeien soms een beetje zeer doet, maar je staat ervoor open, je bent reflectief en durft uit je comfort zone te stappen.

 • Je kijkt over de grenzen van jouw eigen belevingswereld en je kunt of wilt je inleven in een ander. Ook als iemand een andere mening, achtergrond of ervaring heeft dan jij. Wederzijds respect is voor jou een belangrijke kernwaarde.

 • Je bent geïnteresseerd in mens en maatschappij. Je verdiept je in belangrijke maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen.

 • Je kunt tegen een stootje en laat je niet uit het veld slaan door tegenslag. Sterker nog, het motiveert jou om te groeien. Je bent een aanpakker en je neemt je verantwoordelijkheid wanneer dat nodig is.

Basiseisen

 • Je bent 18 jaar of ouder

 • Je hebt je studie net (of bijna) afgerond

 • Of: je hebt maximaal 3 jaar werkervaring (wij zorgen voor een programma dat aansluit bij jouw ervaring en leerdoelen).

 • Een goed humeur :-)


Het selectieproces

Wij selecteren aan de voorkant niet op CV en motivatie omdat we niet geloven dat dit objectief is. Wij willen mogelijke kansen bieden en daarom selecteren wij aan de voorkant op een objectieve, anonieme manier. Dit doen we gemiddeld een online game based assessment van Equalture waarin we kijken naar:

 • Cognitieve en analytische vaardigheden

 • Cultuur fit

 • Persoonlijkheid en gedrag

Als je een wederzijdse match tussen zien jouw talenten en het SC Ontwikkeljaar, op basis van motivatie, competenties en presentatie.

We kijken uit je te ontmoeten!

of